Sivas Haberlerim

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Siyaset
  4. »
  5. TBMM Genel Heyeti toplandı (2)

TBMM Genel Heyeti toplandı (2)

SoleKinG SoleKinG -
13 0

AHMET ŞIK’A ‘KINAMA CEZASI’ VERİLDİ

TBMM Genel Heyeti’nde, AK Parti ve muhalefet partileri arasında, sarsıntı bölgesi ile ilgili argümanlar tartışıldı. TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, “Bu felaketin sebebi sizsiniz, hepiniz katilsiniz” dedi. AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Şık’ın üzerine yürüdü. Şık’a kelamlarından ötürü ‘kınama cezası’ verildi.

TBMM Genel Konseyi’nde, Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Vakfı Kanun Teklifi’nin görüşmeleri sırasında tartışma çıktı. TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, zelzele felaketinde aksaklıklar yaşandığını belirterek, hükümeti suçladı.’HELALLEŞMEYECEK, HESAPLAŞACAĞIZ’Şık, AK Parti sıralarına dönerek, “Çıkardığınız imar afları, kentsel dönüşüm altında oluşturduğunuz rant tezgahıyla bu yıkımın siyasi, türel ve ahlaki sorumlususunuz ancak kalkmış ‘helalleşelim’ diyorsunuz. Beşerler günlerce enkaz altında çığlık atarak, yardım dilenerek öldüler. Yok o denli yağma, hesap vereceksiniz; helalleşmeyecek, hesaplaşacağız. Okulları, Meclis’i, televizyonları, toplumsal medyayı, statları, hatta isterseniz sokakları kapatın; ne yaparsanız beyhude, içinizdeki kaygı dinmeyecek” dedi.Şık konuşmasının devamında, “Yirmi yıllık hukuksuzluk rejiminiz, yolsuzluklarınız, hırsızlıklarınız, sebep olduğunuz katliamlar, yağma ve talanınız şöyle dursun, yalnızca zelzeleden sonraki kırk sekiz saatte yapabileceklerinizi yapmadığınız için hepiniz yargılanacaksınız. Bu dünyada bize yirmi yıllık bir cehennem yaşattınız. Size bunun hesabını soracağız” kelamlarına AK Parti’li milletvekilleri reaksiyon gösterdi. AK Parti’li Uğur Aydemir, “Önce kendini yargıla. Sen haddini bil” deyince, Şık da, “Çok terbiyesiz bir adamsın. Trolün beden bulmuş halisin” diyerek karşılık verdi.ŞIK VE AYDEMİR ORTASINDAKİ ARBEDEYİ VEKİLLER ÖNLEDİAK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Şık’a, “Her zamanki halin. Her zamanki terbiyesizce konuşmaların” dedi. Şık ise “Birazcık arın, namusun, haysiyetin olsa sen şurada sesini keser oturursun” diyerek karşılık verdi. Bunun üzerine Aydemir, “Her zamanki terbiyesizce konuşmaların. Her zamanki terbiyesizce konuşmaların. Öbür bir şey bilmiyorsun zaten! Terbiyesizce konuşuyorsun.” sözlerini kullandı.AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir de, “Ne biçim konuşuyorsun sen” diyerek Şık’ın üzerine yürüdü. Şık da Aydemir’in üzerine yürüdü. İki milletvekili ortasında yaşanması muhtemel arbedeyi, ortaya giren milletvekilleri son anda önledi. Şık’ın, “Milyonlarca insanın canının hesabını vereceksiniz. İnsan bile değilsiniz. Öldürdünüz lan insanları. Öldürdünüz katlettiniz. Hepiniz katilsiniz” formundaki kelamlarına Aydemir, “Sen vatan hainisin, çakal” diyerek karşılık verdi. Tartışmanın uzaması üzerine Meclis Başkanvekili Haydar Akar, oturuma orta verdi.

Verilen ortanın akabinde, Meclis Başkanvekili Haydar Akar, İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın bir evvelki oturumda AK Parti’ye yönelik sarf etmiş olduğu kelamlarını, TBMM İç Tüzüğünün ilgili hususlarını hatırlatarak, “Kaba ve yaralayıcı kelamlar sarf etmek ve hareketler yapmak kapsamında olup kınama cezası gerektirdiğini” söyledi. Akar, bu nedenle İstanbul Milletvekili Ahmet Şık hakkında kınama cezası teklif ederek oylamaya sundu. Genel Kurul’da Şık’ın, AK Parti’li milletvekilleri ve AK Parti’ye yönelik, ‘Hepiniz katilsiniz’ kelamlarına verilen ‘kınama cezası’ kabul edildi.

Besti KARALAR/ANKARA,

Kaynak: Son Dakika

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir